26 september 2012

Japanska blommor

Idag bloggar jag hos Annette Philip Design (APD)! Där visar jag blommor i origami-stuk vikta av två mönstrade papper, med lite dovare färgställning, nr 1 & nr 2 från APD:s Johanna-kollektionen. De kanske kan förgylla middagsbordet i höstrusket? Eller som på fotot... där de fått en plats på skänken i vardagsrummet hemma hos mig!

Kronbladen i respektive blomma är vikta var för sig av kvadratiska pappersbitar med en sida om ca 13-13,5 cm. Kanternas baksida chalkade jag med distressdyna innan vikningen och framsidorna chalkade jag när kronbladen var färdigvikta. Till sist monterade jag ihop fem eller sex kronblad till en blomma med hjälp av ett bra scraplim!

Instruktionen till den här blomman fann jag i en gammal julspecial-veckotidning. Men googlar man på "blomma origami instruktioner" verkar man enkelt kunna hitta liknande instruktioner på nätet!
Blommorna gjorde jag ju nu då av lite dovare, mönstrade papper från APD:s Johanna-kollektion... Men man skulle ju också kunna göra somrigare blommor med papper från Summertime-kollektionen hos APD! Så glöm inte att kika in på Summertime-kollektionen där också!

Ha det gott i det begynnande höstrusket!
Jenny W

4 kommentarer:

PetterCarins lilla pysselvrå. sa...

Jisses, vilka fina blommor, tänk vad man kan göra mycket av papper!

Har tittat runt och sett mycket fint som inspirerat och gett nya ideér till kort!

Ha en fin helg trots regn - igen!

Mvh och kram

PetterCarin

Tettiz sa...

Fantastiska blommor!! Dito angående det där med inspiration, du!! :D

Erika sa...

Underbara!

Rebecka sa...

Häftiga blommor! De måste jag testa nån gång!