18 februari 2011

Första DT-uppdraget – Ett vårkort!

Mitt första DT-uppdrag för Mixen var att göra ett vårkort efter en skiss och med material från Mixen. Skissen kan du se här på http://www.creativelyyours.wordpress.com/.

I mitt ljuvliga DT-paket fick jag lila cardstock (Bazill canvas), beige blommönstrat papper (7 Gypsies, Flora), lila körsbärsblommor, cremefärgad spets, ett kakpapper (som tyvärr inte syns på bilden här nedanför) och tre olika stämpelmotiv från bildmålarna. Allt material finns förstås att köpa i Mixens butik eller i webbutiken.


Å, så här blev resultatet...




Kortet är i min favoritstorlek, 16*16 cm och kortbasen är vit. Ovanpå kortbasen har jag monterat en skimrande cremefärgad cardstock och så den lila cardstock ovanpå det. Cirklarna och tagen är utstansade med dies. På tagen har jag skrivit en liten hälsning för hand. De flesta papperskanter är chalkade med "Fluid Chalk Ink" i favoritfärgen Chestnut Roan.

Stämpelmotivet har jag färglagt med Distress ink i färgen "Tea dye", vatten och pensel. Dekorationerna består av några av de lila körsbärsblommorna från DT-paketet plus ytterligare två körsbärsblommor i andra lila nyanser. Den cremefärgade spetsbiten fick sällskap av en bit vit spets. Och så till sist två vita utstansade fjärilar...

Hoppas att jag kunde vara med och inspirera dig till att skapa ljusa, vårliga kort så här i kylan och mörkret! :-)

Vill du ha mer inspiration och vill du vara med och tävla? Besök då Mixens blogg där du också hittar alla mina DT-kollegors bidrag samt Mixens marsutmaning som är just att skapa ett vårligt kort!

Mars månads utmaning hos Mixen
 

3 kommentarer:

Tussemaja sa...

Riktigt vårigt kort. Härliga färger. Kul att du inte har färglagt stämpelmotivet i olika färger utan bara använt en färg över hela motivet. Allt gav ett samlat intryck.

Marie-Louise sa...

Superfint! Gillar att du inte färglagt stämpeln, jättesnyggt :-)

ele sa...

så vårigt och fint, och annorlunda att inte färglägga stämpelmotivet. Kul med sådana utmaningar gissar jag, att få ett paket och göra något av!